Uw winkelwagen is leeg

Wat is een autoflower wietplant?

Wat is nu Autoflower?

Grofweg vertaald is een "automatische bloem" en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. De wietplanten gaan automatisch in bloei staan en hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de tijden van het jaar.

Na het potten van de wietzaadjes gaan de wietplanten groeien en bloeien na een bepaald aantal dagen, ongeacht of het nu winter is of zomer. Als er maar genoeg takken zijn dan komen er de bloemen aan. Van sommige Autoflower wietplanten kun je al aangeven wat het aantal dagen is tot de oogt. Sommige wietplanten kun je na 60 dagen oogsten en andere weer na 70 dagen. In de omschrijving bij de wietzaadjes staat het aantal dagen aangegeven.

Een autoflower wietzaadje is uitermate geschikt om binnen te kweken vooral omdat deze wietplanten erg klein van formaat zijn en terwijl de toppen daarintegen in verhouding weer een nette opbrengst hebben. De meeste wietplantjes blijven onder 1 meter hoogte en nemen niet veel plaats in beslag. Ideaal dus voor de hobbykweker.

Bijna elk merk van elke zaadbank voert tegenwoordig de autoflower wietzaad in het assortiment, hier zijn een paar merken: Barney's Farm, Bulldog Seeds, Greenhouse Seeds, Dinafem en meer.

In het kort? Een gewoon wietzaadje plant je normaal gesproken in het voorjaar en oogst je als de dagen korter worden (september, oktober) en de autoflower wietzaadjeskun je het hele jaar door planten. Je oogst dus meerdere keren per jaar voor eigen gebruik.

Vragen, tips of opmerkingen? Laat het ons weten, neem contact op via het contactformulier